Gestresst van hoge verwachtingen

Te hoge verwachtingen van jezelf en een verkeerd beeld van de verwachtingen uit je omgeving kunnen leiden tot energieverlies. Maar waar komen deze beelden en overtuigingen vandaan? En hoe wordt je er van bewust? De meeste professionals met een burn-out zijn perfectionisten.. 

Case: High potential (28 jaar) > extreem veel potentie maar perfectionistisch en licht neurotisch     

Ik zit vol aspiratie, ben bekwaam in mijn vak en erg betrokken. Innoveren doe ik bijna automatisch en daarnaast help ik als mentor anderen graag in hun ontwikkeling. En toch was ik minder optimistisch over mijzelf en mijn bijdrages aan de organisatie. De term ‘high potential’ bracht mij altijd uit mijn evenwicht en ik raakte gestrest van de vraag of ik überhaupt kon voldoen aan de hoge verwachtingen. Verder vond ik mijzelf een hopeloos geval op liefdesgebied, wat niet bevorderlijk was voor mijn zelfvertrouwen. Ik ben nog steeds geen ‘blijvertje’, zal ik maar zeggen. 

Ik borduurde voort op de paniek van mijn moeder om grip op het leven te verliezen. Vandaar dat ik een control freak ben geworden, zowel zakelijk als privé. Vitality gaf mij zicht op deze dieperliggende bron van twijfel. Het is bijna niet te omschrijven en het lijkt wel magie als je lichaam wordt uitgelezen door deze technologie. Het is voor mij nu zo veel duidelijker waar mijn energie lekken zitten en waar mijn belemmerende patronen zitten. Nu weet ik waarom ik al  die jaren niet kon veranderen, terwijl ik dat wel wilde. 

Gedurende Het Vitality traject werd ik spontaner en durfde ik mijzelf eindelijk toestemming te geven om te spelen, om de controle los te laten. Gewoon doen wat mij kinderlijk plezier geeft, zoals wielrennen en mij laten raken door de creativiteit van anderen. Wat een doorbraak!’ 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatst ontwikkelingen, nieuws, blogs en aanbiedingen.