HUMAN TRANSFORMATION COMPANY

Ernst Oosterbosch

Eigenaar & SpringShiftCoach

‘Geloof niet alles wat je denkt’

Het hoofd doet gewoon wat het dient te doen; gedachtes produceren. Wat waardevol kan zijn maar tegelijkertijd hebben ervaren, voelen en beleven ons nog nooit kwaad gedaan. Het is de gedachte eraan vast die ons kwelt.

Wat deed je toen je nog jong was waardoor je in de problemen kwam?

Ik werd een ‘druk kind’ genoemd; energiek, nieuwsgierig en vol fantasie. Daarom gebeurde er vaak iets onvoorspelbaars. Meestal grappig en dikwijls ontregelend. Eigenlijk kon ik mijn energie niet kwijt in onze flat. Dus klom ik op kasten die nogal eens omvielen, duwde ik tafels omver om hutten van te bouwen of glipte ik stiekem naar buiten. De opgeheven vinger uit die tijd ken ik als geen ander, daarna ook op school. Het heeft mij geleerd om meer in te tunen op mijn omgeving en dat is gelukkig niet ten koste gegaan van mijn spontane impulsen en intuïtie.

Wat is de belangrijkste les die je ooit hebt geleerd en van wie?

Acht jaar buitenland deden mij ooit beslissen om definitief te emigreren. Totdat een vriend mij erop wees dat ik waarschijnlijk nergens echt zou kunnen aarden als ik mij niet wilde verbinden met mijn eigen wortels. Een week later was ik definitief terug in Nederland en begon de tocht naar ‘thuiskomen in mijzelf’. Daarom geloof ik dat de weg naar heling plaatsvindt door eigenaar te worden van je eigen geschiedenis, van de mooie en pijnlijke ervaringen en van de emoties die daarbij horen.

Waar verbaas je je wel eens over?

Over zoveel. Er is veel dat ik niet snap en veel dat ik niet wil begrijpen. Nog steeds kijk ik met verwondering naar het leven en dat helpt mij enorm in mijn werk. Wat mij wel blijft verbazen is dat zelfontplooiing soms zwaarder wordt gemaakt dan het is. Het klopt, af en toe is het taai en heftig maar laten we niet vergeten dat er gelachen mag worden. Persoonlijke groei is ook leuk … want wie kan lachen waar hij had kunnen huilen, krijgt weer plezier in het leven.

Esther van Duyvenbode

Eigenaar Psyray & SpringShiftCoach

‘Het leven is een puzzel’

Als de stukjes naadloos op hun plek vallen, is het alsof er een goede klank uit het geheel komt. Dan klopt het en krijg je maximale verbinding met jezelf.

Wanneer klopt het voor jou?

Als SpringShiftCoach ben ik scherp op hoe het klinkt wat je zegt en nodig ik je uit om de waarheid van je eigen puzzelstukjes op te zoeken. Pijnlijk eerlijk te zijn tegen jezelf. Ik heb geen oordeel over je antwoorden, zolang het maar datgeen is wat je echt wil en je weer maximaal in je energie komt te zitten. Ik streef ernaar om je de reparateur te laten zijn van je eigen proces door inzicht te geven hoe je dingen doet en waarmee je jezelf vastzet.

Hoe zou de titel van je autobiografie heten?

‘Het is nooit saai geweest’, mijn leven kent namelijk hoge pieken en diepe dalen. Steeds meer waardeer ik de beweging die daarbij hoort. The ‘upper wave’ is natuurlijk heerlijk maar de ‘downer’ geeft zoveel informatie hoe je precies het proces instapt. Vrouwen en kracht fascineren mij. Waar heb je wat laten liggen? En hoe ga je iedere keer weer verder, waar in de golf je je ook bevindt.

Wat wil je worden als je later groot bent?

Ik voel me eigenlijk al groot vanaf mijn vroege kindertijd. Toen besloot ik voor mezelf te gaan zorgen omdat ik vond dat alle volwassenen om me heen er een enorm potje van maakten. Dus als ik straks echt groot ben, stop ik met zorgen en ga ik vooral genieten van dat mooie, enorme gezin dat ik heb.

Patrick Odendaal

TA specialist & SpringShiftCoach

‘Wat zeg je als je ‘hallo’ hebt gezegd?’

Vaak verzanden we snel daarna in nutteloos gebabbel. Zonde van je tijd en energie! Het is zinvol om echt contact met elkaar te maken.

Wat is erkenning voor jou?

Erkenning voor wie je bent, krijg je als je jezelf volledig laat zien. Echt zeggen wat je voelt, vindt en denkt, is niet zo makkelijk. Helemaal niet als er overlevingsgedrag bij komt kijken. Zo leerde ik in mijn jeugd dat ik vooral zinvol was als ik het goed deed voor anderen. Gelukkig hangt het leven aan elkaar van keuzes die je zelf kunt maken. Ik besloot op latere leeftijd dat het ook prima is om ‘nee’ te zeggen uit eigenliefde.

Waar kan ik je wakker voor maken?

Ik laat je graag ervaren hoe jij nog meer erkenning voor jezelf en voor anderen kunt vinden. In onze relatie stel ik me voor je open. Ik bespreek met je wat ik ervaar in onze werkrelatie, zodat jij daarvan kunt leren. SpringShift is voor mij een super krachtige tool waarmee ik je zicht laat krijgen op jouw onbewuste patronen, waardoor je jezelf op een gezondere manier kan laten zien. En kan gaan leven in plaats van te overleven.

Wanneer was je voor het laatst nerveus?

Ik vind het belangrijk te erkennen welke gevoelens aandacht opeisen, dan wordt het geen slepende toestand. Dus ja, de zenuwen gierden door mijn lijf tijdens mijn mondeling examen voor TA professional in Birmingham. Ik was goed voorbereid, heb geen grote fouten gemaakt en toch heb ik het niet gehaald. ‘It hurt like hell’ maar kennelijk was dit voor mij nodig is om de volgende stap te maken. Ik omarm mijn rugzak met alles wat erin zit en volgende keer ben ik nog beter! Inmiddels ben ik geslaagd!

Helena de Jong

SpringShiftCoach

‘When you make a mistake, admit it, correct it and learn from it immediately’

Een fout leggen we vaak buiten onszelf. Beter is je af te vragen: ‘Wat heb ik hiervan te leren?’ Zo leer je van de wereld om je heen en haal je de cadeautjes eruit.

Door veel te weten, wordt het licht

Op mijn achttiende vond ik het leven zwaar en stortte me op persoonlijke ontwikkeling, om vervolgens weer terug te vallen in oud gedrag. Alles verslond ik om maar te ontdekken hoe je voorbij die lastige patronen kwam. Het antwoord vond ik bij SpringShift; daar vond ik de onderliggende overtuigingen waaruit die patronen ontstonden. En ontdekte dat ze niet van mij waren maar dat het een overcompensatie was op wat ik had meegekregen van mijn moeder. Dat besef maakte het ineens licht: als je weet waar een patroon vandaan komt, kun je er gewoon mee stoppen.

Houvast is loslaten

Talenten en ook overlevingsmechanismen zijn ooit heel vroeg vanuit de imprint ontstaan. Lang kunnen deze effectief zijn maar soms gaan ze in de weg zitten. Dan is het goed jezelf de vraag stellen: Wat mag ik laten gaan?

Wat ik je laat zien, is dat je niet bent wat je doet. Het is wat je bent gaan doen. Als je je daarvan bewust bent, kun je een storende imprint zijn grip laten verliezen en een nieuw pad aanleggen. Waardoor je bij talenten en creatiebehoefte komt, waar je eerst niet bij kon.

Kwartje of dubbeltje?

Zo voelde ik me lang een dubbeltje. Vanuit thuis had ik namelijk meegekregen dat wie voor een dubbeltje geboren is, nooit een kwartje wordt. Ik wist dat het niet klopte maar het zat in mijn hele lijf. Pas toen ik die overtuiging kon loslaten, kwam er groei. Nu voel ik me een kwartje en hoef dat niet meer te bewijzen.

Frank Pelder

Psychomotorisch therapeut & SpringShiftCoach

‘Je gaat het pas zien als je het doorhebt’

Een mens is niet eenduidig en tegelijkertijd kan de oplossing bij disbalans heel simpel zijn. Alleen moet je dat wel even allemaal doorgronden. Dat vraagt niet alleen om kennis maar zeker ook om innerlijke wijsheid.

Een gezonde dosis lef

Behalve het doorhebben moet je er ook naar durven kijken. Pas dan kun je echt je proces aangaan en transformeren. Soms zijn cliënten bang dat ze door SpringShift dingen gaan tegenkomen die te ingrijpend zijn. Ik geloof dat je alleen dat ziet waaraan je toe bent. Ik heb een scherpe blik maar durf ook niet alles onder ogen te komen. Daar is moed en inzicht voor nodig. Daarom is voor mij de ideale volgorde: zien, geloven en vervolgens met kleine stappen in actie komen. Die actie is nodig om te voelen dat het klopt.

Uit je hoofd of in je lijf?

Ik geloof in de nieuwe gezondheid: preventief je vaardigheden vergroten om beter om te kunnen gaan met de woelige maatschappij. Als SpringShiftCoach werk ik vooral met je geest maar met mijn achtergrond als bewegingswetenschapper en therapeut, betrek ik tevens het lichaam om weer in balans te komen. Ik kijk daarom bijvoorbeeld naar je lichaamshouding en geef ondersteunende ademhalings- of bewegingsoefeningen als het proces daar om vraagt.

Als Frank frankt?

Dan voel ik me frank en vrij en doe ik lekker mijn ding. De meeste mensen kennen me als rustig maar er zit ook een enorm temperament in me. Er is een geluidsopname waarop ik als kind keihard NEE schreeuw en op de grond lig te trappelen omdat ik niet wil eten. Een explosie van NIET maar meestal manifesteert het zich als energie om ergens vol voor te gaan. Ik ben kieskeurig en slik niet alles. Maar als het klopt en me raakt… gaat Frank franken!

Hellen Lerou

SpringShiftCoach

‘Simpel spelen is het mooist’

We maken het leven soms onnodig ingewikkeld. Voor onszelf en daarmee vaak ook voor anderen. En we zijn daarbij ook nog eens best streng voor onszelf. Ik geniet enorm als ik mensen kan helpen om weer simpel te kunnen spelen. Zoals vroeger.

Wat is je verborgen talent?

Verborgen verhalen zien, horen, maken en vertellen. Iedereen heeft verhalen in zich. Mooie verhalen. Ontroerende verhalen. Kloppende ware verhalen. Maar we dragen ook verhalen bij ons die we onszelf of die anderen ons vertellen die niet waar zijn. Die niet helpen en je niet in je kracht zetten. Deze aankijken, ontwarren en samen ontdekken dat ze ook maar een verhaal zijn, is mijn talent. En ze daarna nieuwe woorden geven die je lichter, vrijer en krachtiger doen voelen.

Met welke beroemdheid word je wel eens vergeleken?

Die is leuk. Dat is namelijk een man: Johan Cruyff. Dat komt door spreuken en gezegdes die ik vaak verdraai. Hilarisch. En door mijn onverwachte haakse bochten in gesprekken. Dat zijn verrassende, vaak simpele vragen, die op een ander niveau raken. Die je een heel nieuw perspectief kunnen geven. En die je ook even dieper doen graven. Ik ken ze goed, want ik kan me er zelf ook af en toe in kwijt raken. Maar uiteindelijk blijken ze vaak onnavolgbaar briljant, net als bij Cruyff, haha.

Welke titel zou je jouw verhaal willen geven?

Ik denk ‘Helende verhalen van Hellen’. Over een vrouw die op reis gaat. Nieuwsgierig, een beetje onzeker, maar wel gedecideerd. Die ontdekt en speelt. Die erachter komt dat alles energie is en alles is verbonden. En met haar gaven mensen en hele systemen heelt.

Jorn Fokkens

Changemanager & SpringShiftCoach

‘Vertragen op de relatie is versnellen op de inhoud’

Als je investeert in de relatie met anderen, begrijp je beter waar iedereen vandaan komt en kun je makkelijk met elkaar schaken.

Hard of zacht?

Als verandermanager heb ik de blauwe kant goed meegekregen. Mijn interesse ligt echter meer bij de zachtere mensenkant omdat daar voor mij de belangrijkste component zit om wezenlijke veranderingen voor elkaar te krijgen. In deze snelle tijd anticipeer je het beste door per situatie de juiste mix samen te stellen. Denk aan ingrediënten als complementair talent en situationeel leiderschap en daarvoor moet je je mensen kennen en begrijpen.

Wat is je verborgen talent?

Ik laat het niet altijd merken maar als ik tussen mensen sta, zie ik precies wat er gebeurt. Wat er wel of niet gezegd wordt en hoe ze op elkaar reageren. Wat ik dan het meest spannend vind, is om vervolgens de individuele talenten naar boven te halen en de groep uit te leggen wat er gebeurt. Ik geloof namelijk dat we elkaar moeten laten groeien in plaats van naar beneden te halen. SpringShift helpt daarbij door het individuele bewustzijn op te rekken waardoor medewerkers de betere versie van zichzelf gaan begrijpen en kunnen neerzetten. Ik geloof dat we met deze versnelling van individueel bewustzijn naar collectief bewustzijn verhoging kunnen schakelen. Waardoor we als mensheid conform de nieuwe tijdsgeest kunnen leven.

Hoe kom je terug in een ander leven?

Ik denk dat we ongelofelijk veel te veranderen hebben in deze wereld. Mijn levensopdracht is om patronen en impasses te doorbreken op persoonlijk en groepsniveau. En diepgang zoeken in mezelf en anderen.
Als ik ooit zou mogen terugkomen, wil ik een wijze uil zijn. Minder opereren vanuit mijn overtuigingen en meer vanuit rust en wijsheid. Vanuit die bezieling kom ik nog meer op mijn bestemming en verander ik zelf ook.

Gerrald Nieboer

SpringShiftCoach

‘Versnellen door te vertragen’

De werkelijke duurzame efficiëntie of effectiviteit die we nu in onze samenleving nodig hebben ontstaat vanuit vertragen. Door te vertragen krijgen we te zien wat gezien moet worden waardoor we bewuster gaan handelen. Pas dan gaan we echt vooruit!

Waarvoor kun je jou wakker maken?

Voor als ik te laat ben, voor mijn dochter als ze mij nodig heeft, als er brand is, om te beminnen en liefkozen. Verder voor niets als het niet nodig is!

Als je iedereen zou kunnen kiezen, wie zou je dan kiezen als je mentor?

De natuur. Luisteren naar de bomen, in de natuur zijn als een vision quest, in de zweethut, het wandelen in de natuur met de windrichtingen als steun en stil worden. Mijn eigen natuur ontdekken en delen met anderen zodat we mentoren zijn voor elkaar, vanuit onze natuur.

Als je het antwoordt op elke vraag zou weten, welke zou het dan zijn?

Leef het leven en je gaat het weten. Maar wat is weten? Natuurlijk is er veel kennis te vinden en dat heb je ook nodig. Voor mij is de ervaring; het geleefd hebben een andere vorm van kennis. Alleen door te doen kom ik tot werkelijke ervaring, integratie of incarnatie. De lef of moed hebben om het anders te doen is volgens mij het belangrijkste in het leven. Er niet langer omheen draaien of ergens voor weglopen. Uiteindelijk weet ik dan wat ik te doen heb. En al is het een verkeerde keuze in mijn hoofd of achteraf, ook dat had ik nodig om tot echt weten te komen. Op deze manier, groei ik al wetende. Het is een samenspel van hoofd en lijf.

Als je ervoor kon kiezen om voor altijd één bepaalde leeftijd te hebben, welke zou dat dan zijn?

Mijn leeftijd nu. De tijd tussen 45-52 jaar. De periode van werkelijk mijn patronen zien. De tijd van zoveel mogelijk mijn wijsheid kunnen zijn en voelen op weg te zijn naar meesterschap. Nog meer mijn potentieel ontwikkelen. Tijdloos en in flow. Of niet maar dan heb ik de onderste steen nog niet boven en benader ik een SpringShift-collega.

Marko van der Beek

Founder ScanCoaching & owner Psyray

‘Het onzichtbare zichtbaar maken’

Wanneer je ziet dat alles met elkaar samenhangt en je daarbinnen je eigen plek inneemt, dan ontdek je de schoonheid van de schepping.

Een onbeschreven blaadje?

Je aanpassen en daardoor niet je volle leven kunnen leven, begint op zeer vroege leeftijd. In de buik van je moeder reageer je als klein wezen al op haar imprint. Op het moment dat hierop bewustzijn komt, krijg je de kans om je krachten en talenten vrij te zetten. Deze scheppende energie trekt je uit vastgelopen paden en geeft vrijheid om het leven te creëren dat je zelf wilt.

Wat is je grootste valkuil?

Haha, dat is bij mij gekoppeld aan mijn grootste talent. Ik ben namelijk een patroonherkenner. Dat is prettig, omdat ik daarmee complexe zaken kan overzien en op meta-niveau kan opereren. Door alle verbanden en relaties te zien vergeet ik nog wel eens dat ikzelf ook een plek heb in het geheel. Daarmee krijgt iedereen het maximaal haalbare en blijf ik vaak met de kruimels zitten. Gelukkig gaat dat steeds beter en kan ik mijn talent steeds optimaler inzetten door om de valkuil heen te lopen.

Waar verbaas jij je over?

Eigenlijk nergens meer over. In mijn leven heb ik zoveel gezien en moeten dealen met verborgen paradoxen, dat ik eerder denk: wat wil dit nu weer zeggen? Ik ben wel teleurgesteld geraakt in de mensheid. Na eeuwen van ontwikkeling kunnen we elkaar alleen nog maar onderdrukken, uitbuiten en leven vanuit schaarste. Hebben we dan niets geleerd? Door mijn bijdrage aan de wereld hoop ik dat mensen meer inzicht krijgen om hun destructieve processen versnelt te kunnen oplossen zodat zij daarmee dichter bij hun ware zelf komen. Dat maakt de wereld weer een beetje meer leefbaar.

Ron van Riet

SpringShiftCoach

‘Als jij jouw kracht weggeeft aan anderen door hun waarheid te accepteren, dan zal hun waarheid jouw biologie worden’

Als je wilt weten hoe alles echt in elkaar zit, kun je enkel en alleen op jezelf vertrouwen. Je kunt jouw eigen waarheid zelf ontdekken, door aandacht te geven wat er op dit moment gebeurt en hoe jouw innerlijke zelf hierop reageert. Door zelf te onderzoeken en te voelen. Geloof niemand en dus ook vooral mij niet, maar voel zelf of het resoneert in jou. Dan weet je of het voor jou klopt of niet.

Als je getuige zou kunnen zijn van elke gebeurtenis in het verleden, heden of toekomst, welke zou het dan zijn?

Ik zou heel graag getuige willen zijn van het moment wat nu beschouwd wordt als ‘the missing link’. Zijn onze voorouders de apen, of zijn wij van buiten de aarde hier naartoe gebracht. Met andere woorden: waren onze voorouders astronauten? Deze geschiedenis vind ik mateloos interessant, ik voel veel trilling en herkenning bij de laatste optie. ‘Er zijn geen slachtoffers op aarde, alleen vrijwilligers.’

Wat was de laatste film, tv-programma of boek waarbij je moest huilen?

De laatste en eigenlijk enige film waarbij ik moest huilen was de film ‘What dreams may come’ met Robin Williams. Over een man die bereid is om naar de hel te gaan om de liefde van zijn leven te volgen. De beelden, het verhaal, elke seconde vond ik prachtig en ontroerend.

Wat zijn de belangrijkste lessen die je ooit heb geleerd en van wie?

Je wordt wat je gelooft. Niet wat je hoopt, wat je wenst of wat je wilt. Je wordt waar je diep van binnen van overtuigd bent (Bruce Lipton en Joe Dispenza). Zij zijn een grote inspiratiebron voor mij. Daarnaast zijn de vijf biologische natuurwetten voor mij een openbaring. Dat wat zich manifesteert in het lichaam (wat wij ‘ziekte’ noemen), is al in een eerder stadium in gang gezet door een verandering op het niveau van de hersenen, die op hun beurt zijn beïnvloed door onze psyche, oftewel, onze gevoelswereld. Alles staat in verbinding met elkaar (dr. Ryke Geerd Hamer). Wanneer je dat proces doorkrijgt, valt alle angst voor ziektes weg en krijg je de volledige regie (en eigen verantwoordelijkheid) over je gezondheid terug.

Thea Rentenaar

SpringShiftCoach

‘Het onbewuste weten ont-dekken’

Ik wist niet dat ieder mens een speciale imprint van de ouders meekrijgt in de baarmoeder. ‘Het onbewuste weten’ noem ik die imprint zoals we tijdens ons leven ook allerlei zaken opslaan, die we liever vergeten. Op school wordt dit onbewuste weten meestal niet geactiveerd. Leren doe je immers met je hoofd; gevoelens zijn bijzaak. Pas als we besluiten te gaan voelen kunnen we contact maken met ons onbewuste weten. De scan helpt je te ont-dekken!

Het lichaam liegt nooit!

Ik ben een onderwijsexpert: juf, directeur en inspecteur en heb in mijn opleidingen niets geleerd over de taal van het lichaam. Terwijl we zoveel taal tot onze beschikking hebben om aan te geven hoe het met ons is: het komt m’n neus uit, dat ligt me zwaar op de maag, het is niet te verteren, wat heb ik nu weer op m’n nek genomen? Ik luister dus goed en vanuit eigen ervaring weet ik inmiddels dat het lichaam nooit liegt!

Van wens naar werkelijkheid

In mijn Masterclasses voor leiders en toekomstige leiders zetten we de scan in én lezen we met behulp van gelaatkunde jouw energieën en talenten aan jouw buitenkant af. We gebruiken systemisch werken om je plek in je familie aan te geven: hoe dat was en hoe dat nu nog een rol speelt. Vreedzame communicatie helpt je vervolgens om over jezelf, je talenten en energieën te praten met anderen. En via de logische niveaus van denken, leren en veranderen kom je met de Creatiespiraal vervolgens van wens naar werkelijkheid.

De betere versie van mezelf

Met mijn inmiddels gevonden talenten, in combinatie met mijn leraarschap, richt ik me nu vooral op persoonlijke groei: in het jaar 2032 wordt persoonsvorming namelijk een vak in het onderwijs. De scan leerde me dat ik dat niet meer vanuit Verantwoordelijkheid voor het onderwijs moest doen, maar vanuit Passie! Het is mijn passie om leiders en toekomstige leiders te scholen, zodat zij op tijd toegerust zijn om de betere versie van zichzelf in te zetten en een voorbeeld te zijn voor onze toekomstige leiders. Hoe mooi!

Maaike Verschuren

SpringShiftCoach

Het leven is een feest en zelf de slingers ophangen maakt het interessant’

Aan bijna iedere situatie of gebeurtenis zit een positieve kant. Die probeer ik altijd te zien, te voelen, te ervaren en te benoemen.

Wanneer klopt het voor jou?

Als ‘alles’ vanzelf gaat, in een bepaalde flow gaat. Het voelt alsof met ScanCoaching alles samen gekomen is. Ik ben ambitieus, hou van concrete resultaten en geniet ervan om met mensen te zijn. Het geeft mij enorm plezier als ik mensen kan laten zien, voelen en ervaren waar ze heen kunnen om ook weer vanuit hun kracht en energie te gaan leven.

Waar mogen we jou voor wakker maken?

Een knuffel, een goeie mop, een gezellig ontbijtje en lekkere muziek.

Nieuwe brochure!

Download hier

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatst ontwikkelingen, nieuws, blogs en aanbiedingen.